GINOP-4.1.4-19-2019-00100

GINOP-4.1.4-19-2019-00100

A kedvezményezett neve: VEMING Ingatlanfejlesztési, Beruházási és Kereskedelmi Kft.

A projekt címe: Megújuló energiafelhasználás növelését célzó épületenergetikai fejlesztés a VEMING Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 5 657 118.- Ft

A támogatás mértéke: 55%

A projekt tartalmának bemutatása: A fejlesztés keretében 15 kWp-et meghaladó névleges teljesítményű napelemes rendszerek telepítésére kerül sor a VEMING Kft. tulajdonában lévő irodaépület tetőszerkezetén. Célunk a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítése, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentése. Projektünk hozzájárul a 2012/27/EU irányelv szerinti energiahatékonysági kötelezettségek tagállami teljesítéséhez, a hazai és EU 2020 célok megvalósításához.

A létesítményhez szükséges napelemeket a kedvező tájolású – déli – tetőfelületekre kívánjuk telepíteni, összesen 92 db 335Wp teljesítményű napelemet. A fejleszteni kívánt épületben megközelítőleg 50 fő napi 8 órában végzett számítógépes munkavégzése és a nyomtató használat rengeteg energiát használ fel. Napjainkban a környezetvédelem egyre nagyobb hangsúlyt kap, melyet cégünk is fontosnak tart. Szeretnénk a munkavégzésünket egyre környezettudatosabbá tenni, hozzájárulni a környezetvédelmi intézkedések sikerességéhez, illetve követendő példát nyújtani a környező vállalkozásoknak.

A piac minden területén folyamatos változások történnek annak érdekében, hogy a vásárlók, fogyasztók, szolgáltatást igénybe vevők igényei kielégítésre kerüljenek. Úgy gondoljuk, hogy vállalkozásunk megítélése jelentősen javulna, hiszen környezetünk védelme mindenki számára központi fontosságú. Ezen túlmenően jelen épületünk bérelt ingatlannak minősül, így bérlőink számára egy korszerűbb, energiahatékonyabb épületet tudunk biztosítani, mely által a társaságunk által nyújtott szolgáltatás minősége is javul. A napelemes rendszer kiépítése nem csak az energiaszámla csökkenését eredményezi, hanem hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez is.

Pályázatunk egyszerre szolgálja a környezettudatos gazdasági versenyképesség erősítését, a környezetterhelés és a felhasznált primer energia mennyiségének csökkentését, illetve a vállalkozás rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítését- összhangban a Felhívásban megfogalmazott célokkal.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.06.01.

A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00100

Cím

8200 Veszprém
Pillér u. 11.

Telefon és e-mail

Telefon: 06 30 477 7711
E-mail: veming@veming.hu

Közösségi média